4 tips om je lichaamsgeur te verbeteren

Lekker ruiken willen we allemaal. Met de juiste luchtjes kun je een heel eind komen. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een aangename basis lichaamsgeur. Dit is de geur van je lichaam zonder dat je een luchtje op hebt. In dit artikel vind je 4 tips om een lekkere basis lichaamsgeur te waarborgen. Vul dit aan met een lekker vrouwenluchtje en je bent al snel onweerstaanbaar!

Tip 1: Pas op met suiker

De wereldbevolking wordt als maar dikker en suiker is een van de belangrijkste boosdoeners. Suikers vallen onder de categorie koolhydraten en niet voor niets zijn daarom de koolhydraatarme diëten erg in trek. Daarnaast kan te veel suiker gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Wat vaak onderbelicht blijft is dat suiker ook een sterk negatief effect heeft op je lichaamsgeur. Suiker kan zorgen voor een slechte adem en zorgt er ook voor dat je darmen minder goed functioneren. Dit kan resulteren in winderigheid.

Tip 2: Eet eens wat meer bladgroen

Groene groente bevatten relatief veel Chlorofyl. Chlorofyl is een mineraal en zorgt er voor dat de groente zijn groene kleur heeft. Het staat bekend als een zeer effectief middel om een slechte adem en lichaamsgeur tegen te gaan. Ook heeft Chlorofyl een positief effect op de spijsvertering wat de lichaamsgeur ten goede komt. Heb jij last van een slechte lichaamsgeur en weet je niet waar dit vandaan komt? Probeer dan eens bladgroente zoals andijvie, sla, amsoi, spinazie en rucola.

Tip 3: Eet vezels

Als je niet voldoende vezels eet dan ga je echt stinken. Het kan zelfs gebeuren dat je zweet een ammoniak geur krijgt. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Vezels kun je vinden in producten zoals volkoren brood, roggebrood, Brinta, aardappelen, rijst, pasta, groente en fruit.

Tip 4: Afvallen

Lichaamsgewicht heeft een groot effect op je lichaamsgeur. Heb je last van overgewicht dan is dit niet alleen ongezond het heeft ook vaak een erg negatief effect op je leef plezier. Afvallen is vaak niet makkelijk maar het is zeker mogelijk voor iedereen. Je hoeft de televisie maar aan te zetten en je ziet mensen met zware obesitas de kilo’s eraf werken in de sportschool in combinatie met gezonde voeding. Waar je vaak tegen aan loopt is dat het niet duidelijk is hoe je afvallen moet aanpakken. Waar begin ik en wat is de beste weg naar een blijvend goed resultaat. Een dieet dat momenteel erg populair is heet het Vitadis Slanker Leven Plan. Dit plan hanteert een gestructureerde aanpak waarbij je leert om gezonder te eten terwijl je snel afvalt. De begeleiding die je krijgt is een goed slot op de deur die waarborgt dat succes vrijwel zeker gegarandeerd is.

Conclusie kan wel zijn dat de stelling je bent wat je eet hier ook weer op gaat. Lichaamsgeur wordt in belangrijke mate bepaald door wat je eet. Los van andere oorzaken zoals ontstekingen is het daarom verstandig om de oorzaak van een slechte geur te zoeken in voeding.

1 thought on “4 tips om je lichaamsgeur te verbeteren”

  1. 27 augustus 2013Het gnoere smoothies boek is echt geweldig om mee te beginnen. Ik maak nu elke dag een smoothie en voel me al veel energieker en vrolijker als pas geleden.groetjes Miranda

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.